βραδια κρασιου

Νοεμβρίου 8, 2009 at 8:35 μμ (εστιατορια, κάβες, οινογνωσια) (, )

society

Από τον Αλέξανδρο Σακκά

 

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 στις 8:30 μ.μ.

 

Στην Ζαίμη 6 και Δήμητρος,Παλαιό Φάληρο

 

Την πολύ μεγάλη μου χαρά να σας πω πρώτα από όλα καλές μου φίλες και φίλοι για την έναρξη της συνεργασίας μου με το Petit Sommelier!Γιατί είναι ένας χώρος,ένα wine bar-restaurant, που λατρεύω-ένας χώρος με εξαιρετική gourmet κουζίνα και μία απίστευτη λίστα σπουδαίων κρασιών από όλο τον κόσμο.

Η πιο μεγάλη μου χαρά όμως για την έναρξη συνεργασίας μου με το Petit Sommelier έρχεται από το ότι γνωρίζω και αγαπώ τους ανθρώπους του από χρόνια,ανθρώπους γλυκούς και χαμογελαστούς…και επιπλέον,last but not least,ανθρώπους του κρασιού 100%.Δεν νομίζετε κι’εσείς ότι είναι υπέροχο να συνεργάζεσαι επαγγελματικά με καλούς ανθρώπους,με ανθρώπους που αγαπάς και συμπαθείς;

Για να δούμε τώρα τι θα βλέπουμε στο εξής….

Θα βλέπουμε και θα δοκιμάζουμε,από το Petit Sommelier και την αφεντιά μου,ωραία κρασιά από την Ελλάδα και τον Κόσμο…σε βραδιές που ονομάσαμε «Βραδιές Κρασιού από το Petit Sommelier και τον Αλέξανδρο Σακκά».Μοναδικοί πρωταγωνιστές σ’αυτές τις βραδιές θα είναι καλά κρασιά από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Θα έχουμε κάθε φορά ένα «μπουκέτο» από πάρα πολύ ωραία-πάντοτε-κρασιά….και κατά το δυνατόν κρασιά (άσπρα και κόκκινα) παλαιωμένα,ώστε να απολαμβάνουμε όλη τη χάρη του κρασιού.Στην αρχή της βραδιάς θα παρουσιάζω και να περιγράφω τα κρασιά,θα λέω μερικά χρήσιμα πράγματα γι’αυτά και θα τα δοκιμάζουμε-με την βοήθεια μου-ένα ένα προσεκτικά και απολαυστικά

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς,μετά την παρουσίαση-γευσιγνωσία,θα ακολουθεί κάθε φορά-για όσους το επιθυμούν-δείπνο με menu που θα ετοιμάζει ειδικά για τα κρασιά της βραδιάς ο chef του Petit Sommelier Bart van Capellen.Οι φίλοι του κρασιού θα έχουν έτσι δύο εναλλακτικές επιλογές:είτε να παρακολουθήσουν την παρουσίαση-γευσιγνωσία και να δοκιμάσουν τα κρασιά,είτε να τα απολαύσουν και στο δείπνο με συνοδεία τα πιάτα του Bart van Capellen.

Ξεκινάμε λοιπόν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ και ξεκινάμε με παλαιωμένα Ξινόμαυρα από όλη την Ελλάδα.

Αρχίζουμε τις Βραδιές Κρασιού με «Ξινόμαυρο» γιατί θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την σπουδαία ποικιλία,που δίνει κόκκινα κρασιά που λατρεύουμε.Προτείνουμε παλαιωμένα Ξινόμαυρα γιατί με τον χρόνο τα κρασιά από την ποικιλία αυτή παίρνουν μία sophistiquee πολυπλοκότητα που λίγοι φαντάζονται.Διαλέγουμε κρασιά από όλες τις περιοχές (Νάουσα,Γουμένισα,Ραψάνη) διότι το terroir της καθεμιάς δίνει κάθε φορά στο κρασί ξεχωριστή προσωπικότητα.

Για την πρώτη μας βραδιά λοιπόν,Τρίτη 10 Νοεμβρίου,θα δοκιμάσουμε και θα απολαύσουμε τα παρακάτω κρασιά:

1.»Grande Reserve» Mπουτάρη 1989 (Ο.Π.Α.Π «Νάουσα»)
2.»Grande Reserve» Μπουτάρη 1994 (Ο.Π.Α.Π «Νάουσα»)
3.»Ναουσσαία» 1996 του Νίκου Φουντή (Ο.Π.Α.Π «Νάουσα»)
4.»Αργατία» 2005 της Χαρούλας Σπινθηροπούλου,από το Ροδοχώρι της Νάουσας
5.»Επιλεγμένη» Ραψάνη Τσάνταλη 1999 (Ο.Π.Α.Π «Ραψάνη»)
6.»Φιλυριά» Μπουτάρη 2001 (Ο.Π.Α.Π «Γουμένισα»)

Κόστος Συμμετοχής στη Γευσιγνωσία:18 ευρώ

MENU

1.Ravioli γεμιστό με πάπια και μελιτζάνα
Συνοδεία:»Eπιλεγμένη» Ραψάνη Τσάνταλη

2.Navarin d’Agneau με πληγούρι
Συνοδεία:»Φιλυριά» Μπουτάρη

3.Plateau Γαλλικών και Ιταλικών Τυριών και Αλλαντικών
Συνοδεία:»Ναουσσαία» Φουντή

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ-ΜΑΖΙ-MENU 45 ευρώ

Οι άνθρωποι του Petit Sommelier κι’εγώ προσωπικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα σας υποδεχθούμε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.Ελάτε,σας περιμένουμε μα ανοιχτές αγκάλες!

Το Petit Sommelier βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο,οδός Ζαίμη 6.Το σημείο αυτό είναι πάρα πολύ κοντά στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος,στην πλάζ του Edem
Τηλ.210-98.42.344

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: