βραδια οινογνωσιας

Ιουλίου 18, 2009 at 8:10 μμ (κάβες, οινογνωσια) ()

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΑΚΚΑ

 defteres krasiou summer

Φτάνουμε στο τέλος,λόγω θερινών διακοπών,μιας επιτυχημένης προσπάθειας…όπου καταφέραμε να κάνουμε το κρασί απόλυτο πρωταγωνιστή βραδιών γεμάτων χαρά και διάθεση για διασκέδαση και απόλαυση

Αφού είμαστε λοιπόν στην καρδιά του καλοκαιριού,θα κλείσουμε την σαιζόν-για μία ακόμη φορά-με ένα δοξαστικό και χαρούμενο barbeque….όπου η αναδυόμενη κνίσσα των κρεάτων που ψήνονται θα σκανδαλίζει τους θαμώνες του γαλήνιου κέντρου της καλοκαιρινής Αθήνας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ:η καλοκαιρινή μας διάθεση και τα τραπεζάκια έξω,εγγυώνται την απόλυτη ελευθερία σας να το φουντώσετε όσο θέλετε και ο καπνός των τσιγάρων σας να είναι τόσο πυκνός όσο και των κρεάτων που θα ψήνονται.

Ο ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

(είναι στην Αλόνησο τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αλλά θα είναι μαζί μας την Δευτέρα 20 Ιουλίου)

Με τον Χρήστο Ζαφειράκη λοιπόν γνωριστήκαμε πριν λίγα χρόνια,όταν ήταν ακόμη σχεδόν πιτσιρικάς (είναι πολύ νέος).Μου έκανε εντύπωση το Chardonnay του και με αφορμή αυτό αρχίσαμε να επικοινωνούμε τακτικά.

Είναι αλήθεια ότι με τις σημερινές συνθήκες,τα κρασιά ενός νεαρού στην ηλικία και νεοεισερχόμενου στον χώρο οινοποιού έχουν τεράστιες δυσκολίες να γίνουν δεκτά στην αγορά. Γι’αυτό κι’εμείς, προτιμούμε να σας παρουσιάζουμε μικρά κοσμηματάκια και στολίδια από νέους στην ηλικία και στον χώρο οινοποιούς, παρά τα καθιερωμένα-βροντερά ονόματα που δεν έχει κανένας την δυσκολία να αποδεχθεί.

Ο Χρήστος Ζαφειράκης έχει αρχίσει κι’αυτός να ανεβαίνει σιγά-σιγά και σταθερά τον δρόμο της καθιέρωσης. Γι’αυτό και εμείς του παραχωρούμε την πιο γιορταστική βραδιά του καλοκαιριού,λίγο πριν τις διακοπές-για να έχει ένα σημείο ακόμα όπου να μπορεί να δείξει τα αποτελέσματα της ενδιαφέρουσας δουλειάς του.

Και τι έχει δηλαδή να μας προσφέρει ο Χρήστος Ζαφειράκης; Νεανική ηλικία καταρχήν και καταγωγή από την περιοχή του Τυρνάβου, που ειδικευόταν από παλιά στην παραγωγή κρασιού. Διάθεση και ικανότητα στη συνέχεια,που εγγυώνται την ασταμάτητη πορεία της διαρκούς βελτίωσης. Όλα αυτά καταλήγουν στη σειρά κρασιών με το όνομα «Παλαιόμυλος»,όπου δημιουργούνται ήδη οι βάσεις για μία ακόμη πιο θριαμβευτική και με στέρεες βάσεις επιτυχημένη συνέχεια της πορείας του.

Όχι ότι τα εκτός σειράς «Παλαιόμυλος» κρασιά του Ζαφειράκη δεν λένε-όλα θα τα δοκιμάσουμε και θα δείτε-αλλά να….

Έτσι και δοκιμάσεις τον λευκό «Παλαιόμυλο» (Chardonnay) η τον ερυθρό (με βάση το Sangiovese),θα καταλάβεις γιατί μιλάμε

Θα σας αφήσουμε λοιπόν για έκπληξη τα υπόλοιπα κρασιά,υπενθυμίζοντας μόνο ότι ο ερυθρός «Παλαιόμυλος» είναι ιδανικός για barbeque ενώ ο λευκός πάει γάντι με τα πρώτα πιάτα.

Η υπόσχεση που σας δίνουμε είναι ξεκάθαρη:θα βάλουμε τα δυνατά μας,ώστε η τελευταία μας συνάντηση της θερινής σαιζόν να είναι η καλύτερη.

Από εσάς,ένα μόνο θέλουμε:να μας έρθετε όσο πιο κεφάτοι γίνεται και να μας φέρετε όσο πιο πολλούς φίλους και γνωστούς σας γίνεται-για να κλείσουμε τον θερινό μας κύκλο πολλοί και πολύ χαρούμενοι

Σας περιμένουμε πάντα με ανοιχτές αγκάλες,να γεμίσουμε την οδό Κολοκοτρώνη φωνές και γέλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: