βραδιά οινογνωσίας

Ιουνίου 21, 2009 at 10:53 πμ (κάβες, οινογνωσια) ()

defteres krasiou summer

Από τον Αλεξανδρο Σακκά

Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 9.00 στο Society, Κολοκοτρώνη 6.

Χαιρετισμούς θερμούς,εγκάρδιους και ιδιαίτερα χαρούμενους από το γοητευτικό Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε αγαπημένες φίλες και καλοί μας φίλοι πόσο ωραία περνάμε εδώ,κι’ ας έχουμε έρθει μόνο για δουλειά του κρασιού. Τι κι’ αν δεν έχουμε λεπτό ελεύθερο για μία βουτιά;Η Κεφαλλονιά είναι από μόνη της τόσο σαγηνευτική και πανέμορφη που ξεχνάς αυτό που δεν μπορείς να κάνεις….

Αφήστε που από την άλλη η δουλειά βάθους που προσπαθεί να κάνει η Αναπτυξιακή Εταιρία,σε πλήρη συνεργασία με όλους τους οινοποιούς του τόπου,σε κάνει να αισθάνεσαι το αισιόδοξο αεράκι της δημιουργικότητας που δροσίζει το μέλλον των κρασιών του τόπου

Στην οινοποιία της Κεφαλλονιάς λοιπόν εκτός του ότι φυσάει πλέον ένας ζωογόνος άνεμος ποιοτικής αναβάθμισης και απόφασης για πέρασμα στο προσκήνιο του κρασιού,συμβαίνει και κάτι άλλο:η οινοποιία Gentilini,πού ίδρυσε ο Σπύρος Κοσμετάτος,να αποτελεί εδώ και χρόνια ξεχωριστή περίσταση-να είναι σημαιοφόρος και εμπροσθοφυλακή του Κεφαλλονίτικου κρασιού….τόσο λόγω πρωτοποριακού ρόλου από την στιγμή της ίδρυσης της,όσο και λόγω της χαρακτηριστικής ποιότητας και στυλάτου προφίλ όλων των κρασιών της.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Σπύρος Κοσμετάτος είχε από την πρώτη στιγμή θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και τις φιλοδοξίες του να παραμένουν πάντα σε επιφυλακή και δυναμική εγρήγορση.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν διαφορετικά οι συνεχιστές:για τον γαμπρό του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου Πέτρο Μαρκαντωνάτο και την σύζυγο του Μαριάννα ήταν δεδομένο ότι ως μόνη επιλογή είχαν να πάνε τα πράγματα ακόμη πιο ψηλά!Κι’ αυτό φυσικά προσπαθούν να κάνουν,αυτό το μήνυμα προσπαθούν να διαδώσουν τρέχοντας από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη κι’ από την Αγγλία στην Αμερική και στις τέσσερις άκρες του κόσμου.

Ε,κι’ αν είναι αδύνατον να είμαστε διαρκώς στην Κεφαλλονιά εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από το να βάλουμε τα δυνατά μας για να σας δείξουμε-το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου-το βάθος της δουλειάς που έχουν κάνει στο Gentilini ο γαμπρός και η κόρη του Σπύρου Κοσμετάτου!

Εννοείται ότι τα πάντα θα γίνουν σε χαρούμενο κλίμα,σε κλίμα απόλαυσης-όπως ακριβώς ταιριάζει σε όλα τα οινοποιεία που έφτιαξαν και φτιάχνουν το «πακέτο» της Δευτέρας του Κρασιού.

Για σκεφθείτε κιόλας ότι τα κρασιά Gentilini θα έχουμε το προνόμιο να τα χαρούμε με όλη μας την άνεση στην πιο ωραία εποχή και ώρα για το κέντρο της Αθήνας,στην γαλήνη και ηρεμία ενός δροσερού βραδιού Δευτέρας.

Τι καλούδια θα έχει φέρει μαζί του ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος;Για να τα δούμε από κοντά ένα-ένα:

1.Gentilini «Aspro» (από Τσαούσι,Μοσχάτο Κεφαλληνίας και Sauvignon Blanc)

2.Gentilini Ρομπόλα (από Ρομπόλα 100%)
Ο.Π.Α.Π Ρομπόλα Κεφαλληνίας

3.Gentilini Rose (από φιλέρια:Ασπροφίλερο,Μαυροφίλερο,Μοσχοφίλερο)

4.Gentilini Red (από 60% Αγιωργίτικο Νεμέας,20% Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και 20% Syrah)

5.Gentilini Syrah (από 100% Syrah)

Θα διαπιστώσετε κι’ εσείς όχι μόνο τι ωραία κρασιά που είναι αλλά και πόσο άλλα είναι κρασιά φρέσκα και χαρούμενα κι’ άλλα έχουν δυνατότητες για πολλή ωραία παλαίωση.

Και βέβαια,θα φροντίσουμε-όπως πάντα-οι γευστικοί συνδυασμοί με τα φαγητά που θα επιλέξουμε να κάνουν φανερούς ακόμη πιο πολύ τους ισχυρισμούς μας για την ποιότητα και το ενδιαφέρον των κρασιών Gentilini

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: