βραδια οινογνωσιας

Ιουνίου 12, 2009 at 7:56 μμ (κάβες, οινογνωσια) ()

 defteres krasiou summer

του Αλέξανδρου Σακκά 

Η Πάρος είναι πανέμορφη,το ξέρουμε και την λατρεύουμε γι’αυτό.

Είναι η Πάρος από τα πιο σαγηνευτικά και φωτεινά νησιά των Κυκλάδων,από τους πιο αγαπημένους τόπους θερινών διακοπών,νησιώτικης διασκέδασης και από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς των Ελληνικών θαλασσών.

Δεν είναι όμως η πανέμορφη και τρισχαριτωμένη Πάρος «μόνο» αυτά. Πρέπει να την θυμόμαστε και για ένα εξίσου σημαντικό της χάρισμα,την τοπική οινοποιία. Πράγματι,η Πάρος είναι από τα πλέον σημαντικά νησιά της χώρας μας όπου η τοπική οινοποιία παρουσιάζει κρασιά πολύ πάνω από το απλώς «καλό»-κρασιά που έχουν θέση στα τραπέζια και στα εστιατόρια όλης της Ελλάδας.

Και παρόλα αυτά,εμείς δεν θα σας παρουσιάσουμε την Δευτέρα που έρχεται «οποιοδήποτε» οινοποιείο της Πάρου. Εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο τα αυθεντικά κι’αυτά που έχουν κάτι το ξεχωριστό να πουν,κάτι το χαρούμενο και λαμπερό να προσφέρουν.

Ε λοιπόν,είναι για μας δεδομένο ότι κάτι τέτοιο μόνο το οινοποιείο Μωραίτη-το καλύτερο της Πάρου και από τα καλύτερα της νησιωτικής κι’όχι απλώς της Κυκλαδίτικης-μπορεί να το προσφέρει!!! Γι’αυτό και το επιλέξαμε για τις βραδιές μας των νησιωτικών κρασιών,εκεί που ο ρομαντισμός και η σαγήνη των Ελληνικών νησιών συναντούν την απόλαυση του κρασιού.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο κύριος Μωραίτης θα μπορέσει τελικά να είναι μαζί μας. Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι το οινοποιείο του στη Νάουσα, που βρίσκεται στην πιο γραφική και κουκλίστικη περιοχή της Πάρου, θα μας προσφέρει και την Δευτέρα 15 Ιουνίου μία γκάμα απολαυστικών κρασιών

Το πιο συναρπαστικό με την οινοποιία Μωραίτη βρίσκεται στην ποικιλιακή σύνθεση των κρασιών:όχι μόνο καμία απολύτως προσφυγή σε διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού,αλλά απόλαυση προερχόμενη και οφειλόμενη κατά 99% σε Κυκλαδίτικες ποικιλίες-την λευκή Μονεμβασιά και την κόκκινη Μανδηλαριά,με μικρή βοήθεια από τα εξίσου σπουδαία Ασύρτικο και Μαλαγουζιά.

Να σημειώσουμε ότι τα κόκκινα κρασιά με ένδειξη-παρακαλώ-ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ «Πάρος» ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ παρουσιάζουν την πρωτοτυπία χρησιμοποίησης της λευκής ποικιλίας Μονεμβασιά που «χαρμανιάζεται» με την κόκκινη Μανδηλαριά για να δώσει ένα πρωτότυπο και φοβερά ενδιαφέροντα τύπο ερυθρού κρασιού.

Ακούστε λοιπόν και ονειρευτείτε από τώρα τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε,καθώς και την ποικιλιακή τους σύνθεση.

1.»ΣΥΛΛΟΓΗ»,λευκός
Αιγαιοπελαγίτικος Τοπικός Οίνος (από Μονεμβασιά,Μαλαγουζιά και Ασύρτικο)

2.»ΠΑΡΙΟΣ ΟΙΝΟΣ»,λευκός
Ο.Π.Α.Π «Πάρος» (από Μονεμβασιά 100%)

3.»PAROS RESERVE»,κόκκινο
Ο.Π.Α.Π «Πάρος» (από Μονεμβασιά και Μανδηλαριά)

4.»ΛΙΑΣΤΟΣ»,λευκός
Επιτραπέζιος Οίνος,γλυκός-λευκός (από Μονεμβασιά 100%)

5.»ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗ»,ερυθρός
Επιτραπέζιος Οίνος,ερυθρός ημίγλυκος (από Μονεμβασιά και Μανδηλαριά)

Βέβαιο είναι ότι για να δώσουν όλα αυτά τα κρασιά της οινοποιίας Μωραίτη την χάρη τους απλόχερα,θα φροντίσουμε να τα ταιριάξουμε με τα πιάτα που τους ταιριάζουν περισσότερο.

Κι’επειδή τώρα που έπιασαν για τα καλά οι καλοκαιρινές ζέστες το Society είναι όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας,σας καλούμε να διαπιστώσετε πως η city culture συνδυάζεται άριστα με την Κυκλαδίτικη και νησιώτικη απόλαυση των κρασιών Μωραίτη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: