ο σεφ προτεινει

Απρίλιος 20, 2009 at 2:22 μμ (σεφ, μαγειρικη) (, )

pict08390-21

Από τον Ιωάννη Καλούτση

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

  • 750 γρ. γιαούρτι πλήρες(αφήστε το 2 ώρες εκτός ψυγείου)

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2 κουταλάκι σόδα σκόνη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 1 κουταλάκι μαστίχα(κοπανισμένη με ελάχιστη ζάχαρη, ώστε να μην κολλάει)

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

  • Βούτυρο για ΚΑΛΟ άλειμμα ταψιού

  • Για το σιρόπι:

    • 3 ποτήρια νερό

    • 1 κιλό ζάχαρη

    • λίγο ξύσμα λεμονιού

    • 1-2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Ετοιμασία

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.

  2. Αραιώνουμε τη σόδα στο 1 φλυτζάνι νερό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.

  3. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΩΛΙΑΣΕΙ, πάντα ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

  4. Βουτυρώνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,(να περισσεύει το βούτυρο) ένα ταψί και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει (30′-40′, ελέγξτε το αν ρόδισε καλά).

  5. Σιρόπι: Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα υλικά του βράζοντάς τα για 10-15 λεπτά.

  6. Καυτό όπως βγει το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι που συχνά βουτάμε σε καυτό νερό.

  7. Περιχύνουμε με το επίσης καυτό σιρόπι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: