ο σεφ προτείνει

Μαρτίου 29, 2009 at 7:02 μμ (σεφ, μαγειρικη) (, )

pict08390-24

Από τον Ιωάννη Καλούτση

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Για 12 μερίδες

240 γρ. φράουλες

4 cl.χυμός πορτοκαλιού

120 γρ. ζάχαρη

8 φύλλα ζελατίνας

350 γρ. γιαούρτι

4 cl.ρούμι

300 γρ. σαντιγί

ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

20 cl.χυμός πορτοκαλιού

90 γρ. ζάχαρη

3 cl.Grand Marnier

Εκτέλεση

Περνάμε τις φράουλες από το μίξερ και τις βράζουμε με την ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.

Σε κρύο νερό μαλακώνουμε την ζελατίνα και κατόπιν την λειώνουμε στο μίγμα με τις φράουλες.

Αφού κρυώσει λίγο το μίγμα ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά με ιδιαίτερη προσοχή την σαντιγί και γεμίζουμε 12 φορμάκια.

Για την σάλτσα πορτοκάλι απλά βράζουμε τον χυμό και την ζάχαρη ώσπου να δέσουν και μετά ανακατεύουμε το Grand Marnier.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: