ο σεφ προτεινει

Μαρτίου 1, 2009 at 9:33 μμ (σεφ, μαγειρικη) (, )

cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf-2-11

ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΟΥΤΣΗ

Συστατικά: 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουταλιά κανέλλα
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα ( ή αμύγδαλα ή κουκουνάρι )

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι και προσθέτουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό (εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα καρύδια ή ένα ξυλάκι κανέλα). Όταν βράσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πάλι καλά για να μην κολλήσει ο χαλβάς. Σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε λίγο να πήξει. Τον βάζουμε σε φόρμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: